Home | Binnenland | Drie zeges Stal Langeweg op Duindigt

Drie zeges Stal Langeweg op Duindigt

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
De fraaie roodschimmel Happy Hollandia De fraaie roodschimmel Happy Hollandia

WASSENAAR – Op de baan van Duindigt werd zondag een bescheiden programma van zeven koersen afgewerkt. Dat leverde vooral de stal van Hugo Langeweg succes op met overwinningen van Happy Hollandia (Finn Verkaik), Hindy Heikant en Giant Starlake. De laatste twee werden gereden door Hugo Langeweg Jr.

Finn Verkaik reed overtuigend Happy Hollandia naar de zege. De schimmelmerrie bleef daarmee ook in haar tweede start ongeslagen. “Ze doet het eigenlijk makkelijk en oogt al heel ervaren”, aldus de winnende rijder. Fokker Cor van der Maarel lijkt een talent te hebben aan de driejarige.

Dat Hugo Langeweg Jr vervolgens nog twee winnaars reed, was niet onverwacht. Hindy Heikant verbeterde onlangs in Wolvega al haar record en gad die prestatie een prima vervolg. “Een superpaardje, ze deed het vandaag wel heel erg goed.” De merrie staat nog niet zo lang bij Langeweg nadat Djimmy Schneider haar aan familieleden verkocht.

Ook met Giant Starlake vertrok Langeweg Jr als favoriet. De ruin behaalde op overtuigende wijze de vierde overwinning in zijn loopbaan.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: