Home | Binnenland | Dubbelslag voor John Dekker in Groningen

Dubbelslag voor John Dekker in Groningen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dubbelslag voor John Dekker in Groningen

GRONINGEN - De koersen in Groningen leverden een dubbelslag op voor zowel Jeffrey Mieras als John Dekker. Laatstgenoemde won met Grady Stardust en Florijn zelfs twee koersen op rij.

Grady Stardust behaalde met de Warmenhuizer de eerste overwinning in haar loopbaan die zich aanvankelijk vooral in Duitsland afspeelde. "In Wolvega wekte ze de laatste keer al vertrouwen en ik kreeg nu natuurlijk een heel mooie koers", aldus de winnende rijder over de draver van Ramon Brinkman. De voor de eerste keer in Groningen actieve merrie is een dochter van Urania Stardust, een halfzusje van Derbywinnaar Nigel Stardust.

De zege met Florijn van Dick en Joke Hol was minder verrassend, want de ruin werd bijna nog Peerd van Ome Loeks als beste paard in Groningen, een eer die nu voorbehouden was aan Candy Boko van Jan Voorn. Met vijf zeges in zes optredens stond er op de seriewinnaar vaak geen maat. Vooral zijn laatste zege in Wolvega was imponerend. "Ik moet vooral de eerste bocht goed doorkomen", aldus Dekker voorafgaande aan de koers. Dat lukte, waarna de winst geen moment in gevaar kwam.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's (zie rechterzijde pagina) met dank aan Harma Mulder en Cindy Hilbrants van www.doordraven.nl.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: