Home | Binnenland | Gouden Hoef in Alkmaar

Gouden Hoef in Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dinand Convital Dinand Convital

ALKMAAR – Met tien koersen heeft Alkmaar komende maandag een prima programma, ook al zijn sommige velden niet al te groot. Hoofdnummer is het enige jaren geleden weer in ere herstelde Gouden Hoef, met meerdere paarden die dit jaar al wonnen.

Dat maakt paarden als Fuggedaboutit, Henley, Paradepaard en de winnaar van 2016 Dinand Convital en Banker Transs R meteen tot de voornaamste kanshebbers voor de zege.

Burgemeester Cees Roozemond was tijdens zijn periode als eerste man van Alkmaar één van de regelmatige bezoekers van de Alkmaarse drafbaan. Zo was hij erbij toen in 1977 de eerste editie werd verreden van de Gouden Hoef. Een paardenrace die lange tijd een prominente plek innam op de koerskalender en werd bezocht door geweldige toppaarden. Zo won in 1979 de draver Kees Verkerk, die in die periode tot de absolute top van ons land behoorde.

De eerste editie van de Gouden Hoef leverde 2900 betalende bezoekers binnen de poorten op. Dat zijn aantallen waar iedere Nederlandse drafbaan tegenwoordig met jaloerse blikken naar kijkt.

Kijk voor het complete programma op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: