Home | Binnenland | Derby Selecties zonder grote verrassingen

Derby Selecties zonder grote verrassingen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Derby Selecties zonder grote verrassingen

WASSENAAR – Op de baan van Duindigt werden de Derby Selecties verreden. De driejarigen hoefden eigenlijk slechts de meet te halen om voor een finaleplek in aanmerking te komen, maar voor de startposities was het resultaat natuurlijk wel belangrijk.

Voor een plek in de eindstrijd van de Open Derby moest nog wel enige strijd worden geleverd. Hugo Lobell (Rick Ebbinge) en Hillary Queen (Robin Bakker) voldeden overtuigend aan de favorietenstatus en werden één en twee.

Ook in de tweede serie liet favoriet Hambo Transs R zich de kaas niet van het brood eten. De in Frankrijk al winnende hengst klopte in handen van Robin Bakker respectievelijk Humble Hill (Danny Brouwer) en Hooters USA met Hugo Langeweg Jr die niet verder achter de favoriet zaten. Helaas moest één van de Derby-outsiders, Hummer Scott, op stal blijven. Hij is er op 27 augustus dus niet bij.

Wel verrassend was de zesde plaats van Hingis Transs R in de Merrie Derby Selectie. Hier ging de zege naar de debuterende Haley Vredebest (Rick Wester) die stalgenote High Five Renka (Rick Ebbinge), Highspeed Aresy (Ruud Pools), Hertogin Fanatic (Jeroen Engwerda) en Howie Star (Rob van Toor) voorbleef. Gevoegd bij Hingis Transs R zijn dit tevens de voornaamste kanspaarden voor de eindstrijd.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: