Home | Binnenland | Gouden Zweep naar verrassende Durk M Boko

Gouden Zweep naar verrassende Durk M Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Durk M Boko won de Gouden Zweep Durk M Boko won de Gouden Zweep

WASSENAAR - De Gouden Zweep op de baan van Duindigt is een prooi geworden voor de verrassende Durk M Boko, die met succes de voorgift ten opzichte van runner up Caen Oldeson wist te verdedigen. Voor de door Frans van der Blonk gereden ruin was het zijn grootste succes tot dusverre. De naamgever van de draver, Durk Minkema, overleed in 2011 en was iemand die van grote betekenis was voor de vaderlandse drafsport.

Ook het Sprintkampioenschap der Vierjarigen werd verreden. Daarbij ging de winst naar de grote favoriet Goofy Greenwood met Hugo Langeweg die een verbluffende tijd van 1.12,3 neerzette. Dat was niet alleen een nieuw koersrecord, maar ook een nieuw baanrecord. Achter de dit jaar nog ongeslagen Derbywinnaar dook ook Gusty Rhythm (John de Leeuw) met 1.12,5 nog onder de oude besttijd van Genny di Jesolo (1.12,6).

Kijk voor de uitslagen op de bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: