Home | Binnenland | Bijna een ton in Joure

Bijna een ton in Joure

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bijna een ton in Joure

JOURE – Het Friese Joure heeft wederom de kracht van een goede meeting op de grasbanen bewezen. Met een omzet van bijna een ton werd opnieuw bewezen dat de sport best nog aantrekkingskracht heeft. En dan te bedenken dat de tweede meeting in Joure later dit jaar normaliter nog veel hogere inzetten weet te genereren.

Hoofdnummer was onder meer de stayerskoers over ruim vier kilometer, die werd gewonnen door Billy du Vivier (foto) met Danny Brouwer. De Franse ruin klopte daarbij de verrassende Zoey ter Sype met Krista Timmer. Quito Besnot met Tom Kooyman werd derde.

Ook de Gouden Swipe is sinds jaar en dag een koers die speciale aandacht krijgt. Dit keer ging de winst naar Fakir Oldeson met de jeugdige Lotte de Vlieger.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto’s met dank aan www.doordraven.nl en Cindy Hilbrants.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: