Home | Binnenland | Deal definitief van tafel?

Deal definitief van tafel?

Door 7
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Deal definitief van tafel?

De Telegraaf meldt vandaag dat de deal rond Duindigt definitief niet doorgaat. "De noodlijdende renbaan in Wassenaar moet op zoek naar een nieuwe koper, nu de slepende deal met investeerder Margreet de Ruiter definitief is afgeketst", aldus het dagblad.

Hoewel de organisatiestructuur binnen de drafsport de journalisten die het verhaal schreven blijkbaar onduidelijk is - maar voor wie is dat niet het geval - zijn de citaten in het artikel natuurlijk wel duidelijk. Vandaar de integrale weergave.

"Nee, er komt geen wellness tussen de paarden in Wassenaar. En ook het 'goede restaurant' verrijst er voorlopig niet. De beheerstichting van de vervallen renbaan Duindigt heeft de voortslepende procedure over de verkoop aan Margreet de Ruiter, eigenaresse van de firma Kuinder, definitief afgeblazen.

Komende dinsdag zouden de leden van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) groen licht hebben moeten geven voor de deal, maar zover komt het dus niet. De firma, die twaalf miljoen over had voor Duindigt, zou de toekomst van de renbaan niet kunnen garanderen.

En dat is vanaf het begin een keiharde eis geweest, waarschuwde voorzitter Toy Merx van de NDR al. ,,Als in het contract ook maar één letter verkeerd staat, gaat de koop niet door'', zei hij. ,,We willen zeker weten dat we nog minimaal vijftien jaar op de baan kunnen blijven koersen.''

Al bijna anderhalf jaar sprak Duindigt met de firma Kuinder over de verkoop van de 26 hectare grote renbaan. In maart ontstonden er grote twijfels, toen het bedrijf maar niet over de brug kwam met het beloofde geld. De investeerder, die al in december 2015 een voorlopig koopcontract had getekend, zou kampen met afhakende financiers. Duindigt moest de eerste koersdag van het seizoen schrappen vanwege achterstallig onderhoud en gebrek aan prijzengeld.

Hoewel de verkoop nu van de baan is, blijft voorzitter Merx van de NDR positief. ,,Er zijn genoeg anderen die in Duindigt willen investeren. Dus als het plan van mevrouw De Ruiter niet doorgaat, gaan we gewoon met anderen partijen om tafel. Met Duindigt komt het echt wel goed.''

Inderdaad zitten ze in Wassenaar niet op hun handen. Om op eerste paasdag wel te kunnen koersen zijn vrijwilligers druk bezig om de boel op te kalefateren. De baan moet helemaal opnieuw worden geprepareerd.

,,Maar dat komt helemaal goed'', zegt Paul Mulder van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport. ,,Natuurlijk is het even afwachten hoeveel paarden zich daadwerkelijk voor de wedstrijden aanmelden, maar als ik de signalen hoor, kunnen we er op Duindigt volgende week een volwaardige koersdag van maken'', meldt De Telegraaf.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 7 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Eric Rams 9 apr 2017
"Met Duindigt komt het wel goed", aldus Toy Merx, : "maar dat komt helemaal goed", zegt Paul Mulder. Ik hoop het van harte. Wat zijn de verantwoordelijken en de onderhandelaars bijna anderhalf jaar aan het lijntje gehouden, om de tuin geleid en voor de gek gehouden. Wat zijn de realisten, gelukkig zijn die er ook nog in de sport , als cynisch weggezet door de dromers en naieve idealisten. Ik blijf maar duimen, het fundament is helaas inmiddels weg onder de sport. Het aantal fokkers en eigenaren is fors gedecimeerd, met dank aan bestuurlijke besluiteloosheid, weinig daadkracht geen transparantie en belangen. De liefhebbers zijn er desondanks nog steeds, gelukkig.
avatar
Eric Rams 15 apr 2017
De vermeende "speelbal" van de "mooipraters" prominent afbeelden in Draf&Rensport is illustratief voor de kwaliteit van veel verantwoordelijken in de sport. Aan zelfreflectie ontbreekt het hen volledig. Een gezond kritische houding, openheid betrachten en het uitvoeren van een grondig antecedentenonderzoek, lijken mij de eerste vereisten voor de toekomstige onderhandelaars inzake de verkoop van Duindigt. Daar heeft de sector recht op. We zijn lang genoeg bij de neus genomen. Wie betaalt overigens de advocaten die onder meer de SBRD hebben bijgestaan?
avatar
Eric Rams 9 mei 2017
Binnenkort staan weer de regiobijeenkomsten van Noord, West, Midden en de Rensport gepland met ongetwijfeld daarna een vergadering van de Ledenraad. Ik vertrouw erop dat bij te nemen rechtsgeldige besluiten het gezonde verstand zegeviert. Laat in hemelsnaam niet misplaatste piëteit ten aanzien van personen die zich de afgelopen jaren in de luren hebben laten leggen, prevaleren. Zakelijk opereren in het belang van de sport in het algemeen en - op dit moment - Duindigt in het bijzonder is een eerste vereiste. Want laten we wel zijn; als je met een partij in zee gaat die belangstelling toont om Duindigt te kopen, dan stel je allereerst een risicoanalyse op van de potentiele koper. Daarbij zijn de kredietwaardigheid en de financiele continuïteit van die partij de speerpunten. Daartoe zijn, naast de bestuurscultuur, financiele kengetallen als solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit van wezenlijk belang. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Met mijn eenvoudige HBS-opleiding zie zelfs ik kans om aan de hand van de jaarstukken (jaarverslag en jaarrekening) zo'n risicoanalyse uit te voeren.
Beste verantwoordelijken, zet em op en maak er wat van!
avatar
Eric Rams 19 mei 2017
Weinig vuurwerk in verbale zin van de heren Mulder en Berghoef in Draf&Rensport nummer 20. Wat wel opzien baart is het woordje murf van Douwe. Pffff.
avatar
Eric Rams 15 jul 2017
Het is voor mij onbegrijpelijk te moeten lezen dat de bestuursleden van de SBRD nog steeds in positie zijn. Zij hebben de afgelopen periode laten zien volstrekt ongeschikt te zijn als onderhandelaars bij de verkoop van Duindigt. Wat een gotspe! Vereniging NDR, die de bestuurders van de SBRD benoemt, schorst dan wel kan ontslaan.....grijp eens in, voordat de oplopende schuld de eventuele opbrengst overstijgt. Tsjonge, tsjonge wat een incompetentie.
avatar
Eric Rams 2 aug 2017
Op het vernieuwde forum van Nakoersen plaatst Sytske de Vries een rake post over de sterk verouderde website van de NDR. Er volgt een aantal reacties waaronder die van Hugo Wegbrans (Raad van Toezicht NDR?).............."er is geen geld"!
Dat begrijp ik maar al te goed met onder meer Bird&Bird advocaten die de SBRD bijstaan. Zoals Dolf Rieken treffend zou zeggen.....en daar vliegt het weg.
Wat een verkwisting door toedoen van niet functionerende bestuurders.
avatar
Eric Rams 5 nov 2017
Ik zie in het OB 44 de oproep tot een besloten vergadering van de Ledenraad & Bestuur van de Vereniging NDR op 28 november 2017, NDR-kantoor te Duindigt. Laten we met zijn allen duimen dat de 12 afgevaardigden voor de Ledenraad voldoen aan de voorwaarden die vereist zijn voor het nemen van eventuele rechtsgeldige besluiten, zeker op het cruciale dossier omtrent de verkoop van Duindigt. Dan denk ik onder meer aan de zittingsduur ( 3 jaar en maximaal 2 maal herbenoembaar) en de voorwaarde geheel, dan wel gedeeltelijk rechthebbende van een paard. Met andere woorden zijn ze in hun positie bevoegd tot besluitvorming overeenkomstig de statuten van de Vereniging NDR...... die zijn overigens van 2003. Haha. Laat de klucht niet nog groter worden!!
totaal: 7 | nu in beeld: 1 - 7

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: