Home | Binnenland | Neemt Langeweg afscheid met dubbel?

Neemt Langeweg afscheid met dubbel?

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Neemt Langeweg afscheid met dubbel?

WOLVEGA – Het is voor de liefhebbers niet te hopen dat hij zijn woord gestand houdt, anders zou het betekenen dat Hugo Langeweg Sr zijn laatste koersen heeft gereden. De veelvoudige nationale kampioen bij de rijders én trainers lijkt na een schorsing van drie maanden geen nieuwe vergunning meer aan te willen vragen.

“Ik heb een vinger opgestoken, ze weten niet eens of het de linker- of de rechterhand was”, aldus Langeweg Sr op Wolvega. “En ik ga geen nieuwe vergunning aanvragen als ik die toch niet mag gebruiken.”

In dat geval heeft hij afscheid genomen in stijl, want zijn laatste twee koersen zette hij overtuigend in winst om. Titanium Gar won de zesde koers in zijn loopbaan, waarvan de eerste drie destijds nog met Langeweg Jr. “Hij heeft in zijn loopbaan eigenlijk weinig verkeerd gedaan en als hij lopende werd geklopt, was het door een hele goede.”

Vervolgens reed Langeweg ook Dame Alki naar de winst. “Junior heeft wat dingen aan haar veranderd. Misschien is er binnenkort een leuke koers voor haar in Mons.”

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Eric Rams 24 dec 2016
Hij is en blijft de beste. Hugo heeft een uitgesproken mening. Voor sommigen lastig te accepteren, maar hij onderbouwt zijn opvatting altijd wel......en ook nog met een vermogen tot relativeren en humor. Zo iemand moet je koesteren en niet straffen. Hadden we er maar meer van in onze sport, in de bestuursorganen en in Nederland sowieso.
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: