Home | Binnenland | Timoko komt... toch niet!

Timoko komt... toch niet!

Door 5
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Timoko komt... toch niet!

WOLVEGA - Timoko doet op zondag 13 november toch niet mee aan de Prijs der Giganten, één van de grootste Nederlandse koersen op de kalender. Nadat in diverse media baanmanager Ralf Dekker terecht liet weten enthousiast te zijn over een mogelijke start: "Timoko is de Messi van de drafsport en een ontzettend goed drafpaard. Als hij wint, heeft hij in totaal meer dan 4,2 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar gereden. Uniek! Het leuke bovendien is dat het paard veel connecties heeft met Nederland."

Hoewel Timoko de Franse nationaliteit heeft, is het paard vanwege de fokkers van Nederlandse origine en heeft het met Richard Westerink een Nederlandse trainer. Trainer Richard Westerink was aanvankelijk ook van plan te starten in Friesland, maar heeft nu alsnog gekozen voor een topkoers in Milaan nadat bekend werd dat Björn Goop ook in Italië als rijder mag fungeren. Alle inspanningen van de mensen op Victoria park ten spijt...

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 5 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Eric Rams 27 okt 2016
Geweldig!!!! Complimenten zijn op hun plaats voor iedereen die hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen. Een unicum voor Nederland dat deze 4-voudig miljonair, met zo veel fantastische wapenfeiten op zijn naam, aan de start verschijnt. Nu maar hopen dat de krachtpatser Timoko ook de aandacht vanuit de landelijke pers krijgt die hij zo verdient. Immers de fokkers en de trainer zijn niet voor niks van Nederlandse kom af. Het kan haast niet anders dan dat de TV er aandacht aan besteedt. Ik programmeer de aloude videorecorder al vast......zelf sta ik uiteraard op de baan aan de reling te applaudisseren.
avatar
Els Janssen 28 okt 2016
Helaas toch niet:
" Een domper voor de Nederlandse drafsportfans. Timoko loopt niet in de Grote Prijs der Giganten van 13 november. Trainer Richard Westerink heeft besloten om te starten in de Gran Premio delle Nazioni die op 6 november wordt verreden. "

http://www.noordtrot.nl/timoko-verkiest-gran-premio-delle-nazioni-boven-grote-prijs-der-giganten
avatar
Eric Rams 28 okt 2016
Was mijn enthousiasme toch wat te voorbarig. Jammer. Dan maar het laatste weekend van januari 2017 deze grootheid toejuichen.
avatar
Eric Rams 12 dec 2016
Rake post van Els Janssen op het forum van Nakoersen. Sic. Niets komt ons duurder te staan dan de vermetelheid hardop te zeggen wat iedereen in stilte denkt.
avatar
Eric Rams 26 aug 2017
Hij doet het weer! Wat een paard: 7 uit 7 te Cagnes-sur-Mer. Een grootheid, over de 5 miljoen. Fijn dat de betrokkenen hem 3 september een afscheid in Nederland gunnen.
Hopelijk besteedt Studio Sport er aandacht aan. Fantastische Timoko, ik heb van je genoten. Dank je wel.
totaal: 5 | nu in beeld: 1 - 5

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: