Home | Binnenland | Pocovi Europees leerlingenkampioen

Pocovi Europees leerlingenkampioen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Pocovi Europees leerlingenkampioen

TONGEREN – Ook de tweede dag van het EK voor leerlingpikeurs was er weinig reden tot feestvreugde voor Jaap van Rijn. De rossige nationale kampioen moest ook nu genoegen nemen met een plek in de schaduw. De titel ging naar de 22-jarige Spaanse Sebastiana Pocovi, in haar loopbaan al goed voor meer dan 800 koersen.

Het eerste onderdeel te Tongeren ging naar de Finse rijder Jukka Torvinen, die wist te winnen met Vetiver Danover. De Franse ruin is al veel langer succesvol op zijn thuisbaan. Voor Van Rijn bleek een zesde plek met Bienheureuse het hoogst haalbare. Niet verwonderlijk, want eerder was de merrie in Tongeren ook nog niet hoger gekomen en doorgaans komt ze in veel minder grote velden uit.

De Spaanse Sebastiana Pocovi wist met Bill Forgetiere de afsluitende koers van het kampioenschap te winnen en dat bracht ook de titel richting de Balearen. De Noor Magnus Teier Gundersen werd tweede en Petter Karlsson legde uiteindelijk namens Zweden beslag op een derde plaats. Met Brune de Mai was er voor Van Rijn ook nu geen eer te behalen. We kennen de merrie van eerdere optredens op Duindigt en Wolvega, maar ook toen bleek ze al niet tot grootse daden te kunnen komen.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: