Home | Binnenland | Sensationele tijd voor Fabio Bianco

Sensationele tijd voor Fabio Bianco

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Sensationele tijd voor Fabio Bianco

WASSENAAR – Met een formidabele 1.13,0 was Fabio Bianco vrijdag verreweg de snelste draver op de baan van het Wassenaarse Duindigt. Met John de Leeuw, momenteel in topvorm, zette hij over de mijl een tijd neer die de monden open deed vallen.

Logisch, want het vorige record van de draver van Gerrit Markus stond nog op 1.15,9. De winst betekende voor de zoon van Ufo Kievitshof en Waterlily Boshoeve de vijfde winst op rij in een loopbaan waarin hij slechts één keer werd geklopt. De ruin lijkt klaar voor de sprong naar de top van zijn jaargang, want voor de tweede keer op rij bleef hij Frank W (als tweejarige al één van de betere paarden onder zijn leeftijdsgenoten) ruim voor.

De eerste paarden die op Duindigt ooit onder de grens van de 1.13 doken waren destijds Manus Buitenzorg (bij wie overigens aan de tijdwaarneming werd getwijfeld) en Intact Hornline, die tot een toenmalig baanrecord van 1.12,7 kwamen.

De omzet van deze vrijdagse meeting was overigens zeer teleurstellend met nog geen dertig mille in twaalf toch behoorlijk bezette koersen. 

Kijk voor de uitslagen van de koersen op Duindigt op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Beeldmateriaal (zie de fotogalerij rechts) met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: