Home | Binnenland | Buck Boko wint topkoers in Finland

Buck Boko wint topkoers in Finland

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Buck Boko wint topkoers in Finland

PORI – Nog nooit eerder won Buck Boko een eerste prijs van meer dan tien mille, maar in Pori was een zege zelfs goed voor 12.000 euro. Hij schreef in Finland namelijk de Kultaloimi, de koers om de gouden deken, op zijn naam. Dat is een hoog gedoteerde draverij over 2100 meter.

Deze opdracht wist hij met Hannu Torvinen te winnen in 1.13,1 en die winst betekende de 27e zege in de loopbaan van Buck Boko, die meer dan tachtig keer aan de start verscheen. De destijds nog in een Zweedse Derbyserie actieve Offshore Dream-zoon (hij werd in dat nummer vierde) heeft een record van 1.12,4, gelopen tijdens een uitstapje naar het Zweedse Solvalla in mei 2012.

De winnaar is een zoon van de merrie Lovely Kemp. Die leverde voor John Bootsman van Varenne ook Ceasar Boko en de onlangs nog winnende Flynn Boko af. Lovely Kemp streed zelf op het voorste front mee in een groot aantal klassiekers. Ze won de Finse Derby, de St. Leger en meerdere Breeders Crown-versies.

De Kultaloimi Guldtäcket kent een mooie erelijst met bekende namen als Kesytone Patriot (1984), Houston Laukko (1993 en 1994), Classico Merett (2004 en 2005) en Express Merett in 2009.

Recente winnaars Kultaloimi Guldtäcket:

2016 Buck Boko (Offshore Dream) met Hannu Torvinen

2015 David Sisu (Lindy Lane) met Hannu Torvinen

2014 Surprise Lord (Classic Response) met Likka Nurmonen

2013 Womanizer (Tap In) met Tommi Kylliäinen

2012 Express Type (Express It) met Seppo Markkula

2011 Express Type (Express It) met Harri Koivinen

2010 French Express (Express Ride) met Ari Moilanen

Nog wat Nederlands: In 2015 werd Bret Boko in dit nummer derde, nadat hij een jaar eerder ook al eens vierde was geweest.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: