Home | Binnenland | Mooie Jan de Leeuw Memorial Megasprint

Mooie Jan de Leeuw Memorial Megasprint

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Mooie Jan de Leeuw Memorial Megasprint

ALKMAAR – De in een nieuwe vorm gegoten Megasprint op de baan van Alkmaar heeft voor Tweede Paasdag zestien deelnemers getrokken. In de eerste vier series over 700 meter zien we meerdere bekende namen uit (vooral) het kortebaangeweld.

Het wordt een treffen tussen nieuwe gezichten, pure kortebaners en de paarden die we in Alkmaar ook vaak in de 1100-meter koersen zien excelleren. In de eerste serie treffen we Blackpearl Trans R met Manon Pools aan, terwijl de tweede schifting met Zephir, Admiral d’Inverne, Andrea Swagerman en Iper Flying vier kandidaten aan de start brengt die door kunnen stomen naar de volgende ronde. Omdat slechts twee paarden zich plaatsen, is spanning verzekerd.

Dat geldt ook voor de laatste serie, met Daddy Cool, alleskunners als Zazou Enzelens en Co Swagerman plus Prince of Moor. Een serie eerder zien we in de derde omloop paarden als King en Zenito Hanover in actie.

De Megasprint zit verweven tussen het programma, met onder meer een gelegenheidsdraverij met meerdere uit de kortebaanwereld bekende namen.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: