Home | Binnenland | Secret Boy pakt Winterkampioenschap

Secret Boy pakt Winterkampioenschap

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Secret Boy pakt Winterkampioenschap

WOLVEGA - Hoofdnummer op Wolvega was het Winterkampioenschap en die ging naar Secret Boy met Dion Tesselaar. Waar favoriete Dame Alki bleef steken op een vijfde plek, tikte de door Appie Bosscha getrainde ruin in 1.13,8 als eerste af. Paarden die de door Dion Tesselaar gereden Secret Boy onlangs nog wel klopten (Banker Transs R en SJs Junior C) moesten nu genoegen nemen met de vierde en derde plaats. Crizzly Bear (Jos Verbeeck) werd knap tweede.

Het programma werd ingeluid met een montédraverij die werd gewonnen door Bendt Ricardo die met de Duitse Ronja Walter zijn record benaderde. De buitenlandse rijdsters domineerden, want ook Hanna Huygens, tweede met Zwaan’s Dean, speelde met een tweede plek een voorname rol in deze Runnerz Monté Cup.

Voor Jeroen Engwerda was de trip naar Friesland wederom aanleiding voor een zegereeks. Zo was Edgar Flevo de snelste met André Bakker en soleerde Rick Ebbinge met Touch of Wind Bi als groot favoriete naar de winst. De merrie kan op Wolvega nog wel een tijdje oogsten. In de slotkoers pakte Engwerda als trainer zijn vierde winst (en Rick Ebbinge als rijder de derde), door de zege van de debuterende Donna Donna.

De Franse koersen leverden geen verrassingen op. Apache Jeloca leverde de eerste winst van de dag voor Rick Ebbinge op en eigenlijk was het verbazingwekkend dat Tournis Chouan met Jos Verbeeck meer dan een tientje winnend uitbetaalde. De laatste keer met Verbeeck werd de ruin op Wolvega weliswaar geklopt door Virtual Paradise, maar die moest nu met Rick Wester twintig meter meer geven.

Easypeasy Rhythm was met Robin Bakker de snelste voor de stal van Arnold Mollema en klopte daarmee Ferran Convital (Michel Rothengatter) uit het entrainement van Peter Strooper. De Callantsoger boekte even later wel succes met de door Daisy Paling gereden Easy Joe, die bij zijn vierde winst op rij zijn record benaderde.

Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl. Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: