Home | Binnenland | Ook Alkmaar van start

Ook Alkmaar van start

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ook Alkmaar van start

ALKMAAR – Ook in Alkmaar is het seizoen (eindelijk) van start geschoten. Gelukkig konden de bezoekers het Ovaaltje nog vinden, zodat het nog aardig druk was.

De openingskoers ging naar Dancingstar Fili (foto) met Caroline Aalbers. Het was alweer ruim een jaar geleden dat de merrie haar eerste en tot maandag ook enige overwinning wist te boeken.

De levenspartner van de Callantsoogse Aalbers – John Dekker - zorgde voor nog meer feestvreugde door met Cavalli Starlake een gastritje te winnen voor Heerhugowaarder Piet Gildemeijer die al jarenlang dravers bezit. Dekker: “Ik ben rustig begonnen, ondanks de afstand van slechts 1720 meter, maar het pakte nog goed uit al denk ik dat de langere afstand hem nog wat beter past.”

Bijna kon Dekker nog een tweede succes behalen, maar met Feniks Volo werd hij geklopt door Fort Newport met Henk Hamming. Die zat zelf als rijder achter de winnaar, omdat dochter Linda Hamming met schoonzoon Niels Jongejans in Barcelona zat (verjaardagscadeau). De winst was daarmee een passende beloning, want zonder de inschrijvingen van Hamming zou de meeting zeker niet zijn doorgegaan.

Helaas kwamen er door schrappers in de vierde draverij maar vijf paarden aan het vertrek. Monaco Royal Event was met Fred Handelaar de sterkste. Eigenaar Peter Delis had samen met trainer Bas Crebas weer voor veel deelnemers gezorgd. “Alkmaar moet doorgaan en aan ons heeft het ook deze keer niet gelegen”, aldus Delis.

Interessant was de winst van Casimaka met John de Leeuw, want de merrie heeft met Imoko dezelfde vader als het fenomeen Timoko. “Trainer Tom Kooyman had me gezegd niet te veel risico te nemen en dit pakte prima uit.”

De koers over 1100 meter werd gewonnen door Iper Flying (met Danny den Dubbelden een vaste waarde in dit werk), waarna de stal van Hugo Langeweg Jr een dubbel slotakkoord verzorgde met de zeges van For Sale en Cassari. Beide winnaars werden gereden door Jaap van Rijn die op de nog vrij rulle baan zijn score mooi opvijzelde met zijn eerste zeges van 2016. “Met For Sale was het de bedoeling naar Frankrijk te gaan, maar dat was qua winsom nog niet zo makkelijk. We mikken nu op wat vierjarigenklassiekers met haar...”

De meeting van 7 maart op Alkmaar is zoals mocht worden verwacht inmiddels geannuleerd, zodat in de kaasstad pas op 28 maart weer start vrij zal klinken.

Kijk voor de uitslagen op de bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto’s weer met dank aan www.mbfotos.nl.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: