Home | Binnenland | Meeting Alkmaar krijgt fiat

Meeting Alkmaar krijgt fiat

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Meeting Alkmaar krijgt fiat

ALKMAAR - Het zal niet de koersdag worden met de grootste toto-omzet van het jaar, maar door inspanningen van mensen binnen de NDR, een handreiking van het bestuur en toch vooral de inzet van Alie Luitjes wordt er komende maandag eindelijk weer gekoerst in Alkmaar. Een helemaal koersloze week bleek voor de meeste belanghebbenden toch niet de ideale route voor de sport. Met veel inspanningen is er uiteindelijk toch een best representatieve meeting samengesteld.

En dat is best knap, wie de inschrijvingen van een dag eerder zag. Iets meer dan veertig paarden en ook nog weinig fortuinlijk verdeeld. Veel belwerk, de steun van NDR-bestuurders om juist voor deze week de stringente regels even opzij te zetten en de medewerking van de PSHA (die op een dergelijke meeting ook fors moet toeleggen) heeft toch geleid tot een programma van acht koersen. En tussen die deelnemende paarden zitten enkele dravers die we tot de buitenkansjes voor de wedders mogen rekenen.

Paul Mulder (NDR-bestuur) en Jan Bruin (PSHA) zijn blij dat er in Alkmaar weer wordt gekoerst. "We vonden het heel belangrijk dat er juist deze week zonder koersen in Wolvega zou kunnen worden gereden in Alkmaar. Dit moet een signaal zijn dat we er echt alles aan willen doen om weer volop te koersen", aldus Mulder. Daarmee worden de inspanningen van trainers als Rob de Vlieger, Bas Crebas, Tom Kooyman, Henk Hamming, Caroline Aalbers en vele anderen, maar ook die van de Stal van de Meiden van Assum (met uiteindelijk drie cruciale paarden in de ultieme fase) beloond.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Eric Rams 23 feb 2016
Mooi Ruud!
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: