Home | Binnenland | Afscheid in 2016 (1)…

Afscheid in 2016 (1)…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Anthony Soprano Anthony Soprano

DEN HAAG – De rubriek heeft even ontbroken, maar we gaan een inhaalslag maken met de berichten over dravers die om wat voor reden niet meer actief zijn of hun heil in het buitenland zochten. Weet u meer over de genoemde paarden, dan horen we dat uiteraard graag.

Overleden…

NL070379 Alexia Wonder

(01-06-2007) Spendic-Justy

Dochter van de merrie Justy, de naamgeefster van de site die op internetgebied in ons land als eerste ruim aandacht schonk aan de drafsport. Helaas zou Alexia Wonder, gefokt door Jan Hilbrants, de baan nimmer halen, zoals Justy (1.16,6) dat ooit wel deed. Die bracht eerder ook Valley Wonder, die het bij Roelof Maring verdienstelijk deed.

Overleden…

NL130028 Gold ace Bobber

(03-04-2013) Big Stick Lindy-Nugget Bobber

Ook deze ruin zagen we niet in de baan. Hij werd gefokt door Jan den Nijs uit Oostzaan, waarbij de minder bekende Bick Stick Lindy (wel een broertje van de sterke merrie Pizza Dolce) als vaderpaard optrad. Moeder Nugget Bobber kennen we als de winnares van de Fokkerstrofee bij de merries. Gold ace Bobber was een broertje van paarden als Zwinger Bobber (tweede in de Merrie Derby en na een Zweedse periode tegenwoordig actief op Malta) en Chubby Bobber.

Overleden…

NL970549 Ols di Mucho

(10-07-1997) Nevele Impulse-Esa’s Pride

Ols di Mucho debuteerde in 2000 met Marc de Jong, die hem later net als Peter Louwersheimer veel zou rijden. Louwersheimer won een jaar na het debuut van de Nevele Impulse-zoon voor de eerste maal met de ruin (Alkmaar) en voegde er nog één zege aan toe op dezelfde baan. Later zou ook De Jong nog drie keer winnen met de ruin, waarbij één keer op Duindigt in zijn uiteindelijke recordtijd van 1.16,9. Medio 2004 nam hij afscheid van het actieve koerswezen met een winsom van ruim vijf mille. Moeder Esa’s Pride (1.15,0) kennen we als een merrie die veel succes behaalde met Cornelis Loman en de moeder werd van enkele Di Mucho en Lauwers-paarden.

Overleden…

NL020293 Ubbo Pluto W

(21-06-2002) Herbie W-Wanda Pluto

Was het laatste veulen van de tweevoudige tonwinnares Wanda Pluto, die haar kinderen op de koersbanen echter niet in haar voetsporen zag treden. Ook Ubbo W Pluto haalde de baan niet. De naam van Wanda Pluto zal daarom vooral worden doorgezet via dochter Isabel Pluto met puike nakomelingen als Odd’s Against, Until the End en Watch the News. Ubbo Pluto W leek als jong paard weliswaar een talent, maar kreeg op jeugdige leeftijd een ongeluk.

Verkocht zonder papieren…

NL070386 Anthony Soprano

(02-06-2007) Liverman Hanover-Nobody’s Wife

Werd gefokt door John van Nierop en kwalificeerde zich in maart 2010. Zijn eerste zege behaalde de ruin drie maanden later met Tom Kooyman in Alkmaar. Die zou tot eind 2013 zijn vaste stuurman blijven en er ook regelmatig mee winnen, in totaal tien keer in Nederland en Duitsland. Ruud Pools voegde daar medio 2014 nog een elfde winst aan toe, maar daar bleef het bij voor de draver die het in zijn laatste optredens nog even in het montéwerk probeerde. Eind oktober 2015 liep hij naar nu blijkt zijn laatste koers en nam afscheid met een winsom van bijna vijftien mille, een mooi bedrag voor een paard dat zijn haver buiten het klassieke circuit moest verdienen.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: