Home | Binnenland | Wijzigingen in de ranglijsten

Wijzigingen in de ranglijsten

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Jos Dekker (rechts) en Emir la Brousse openden het jaar voorbeeldig Jos Dekker (rechts) en Emir la Brousse openden het jaar voorbeeldig

DEN HAAG – Met weer een meeting op Wolvega achter de rug zijn de diverse klassementen weer een beetje opgeschud. Meerdere ranglijsten kregen nieuwe leiders na de koersen van vrijdag.

Hugo Langeweg Jr behield vrijdag zijn leidende positie en staat op vijf zeges uit pas negen starts. De dubbele zege van Stefan Schoonhoven brengt hem op een tweede plek naast Robin Bakker (beiden drie overwinningen) en titelverdediger Rick Ebbinge heeft twee keer mogen voorrijden. De enige pikeur met de maximale buit is Jeroen Engwerda: één zege in zijn enige start van het jaar.

Diezelfde Engwerda heeft bij de trainers een gaatje geslagen. De kampioen uit Biddinghuizen verdiende in de eerste januaridagen al meer dan twintig mille, ruim meer dan Stefan Schoonhoven, Hugo Langeweg Jr, Paul Hagoort en Bas Crébas.

Bij de dravers is Emir la Brousse de meest verdienende draver van alle in Nederland getrainde paarden. De ruin die nog altijd eigendom is van Jos Dekker uit Schagen won twee maal een PMU-koers en dat was goed voor zes mille. De Franse dravers Virtual Paradise en Amazing volgen op gepaste afstand. Bij de eigenaren is Dekker tweede achter titelverdediger Patrick Davidson, die vijftig euro meer verdiende. Hoog staan ook Bert Cremers (derde) en Elco Korrel (vierde), maar duidelijk is dat de eigenaren met meer paarden straks weer de eerste viool zullen spelen.                                            

Bij de fokkers passeerde Boko Stables als eerste de grens van de duizend euro aan fokpremie. Dat de Bootsman-pupillen het klassement leiden, zal geen opgetrokken wenkbrauwen opleveren.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: