Home | Binnenland | Boeiend seizoen in aantocht!

Boeiend seizoen in aantocht!

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dame Alki: mooie start van 2016 Dame Alki: mooie start van 2016

DEN HAAG – De eerste schermutselingen van het nieuwe drafjaar zijn achter de rug en nu al lijkt het een boeiend seizoen te worden.

Bij de pikeurs kan titelverdiger Rick Ebbinge in de achtervolging, want met zijn ene zege blijft hij achter op oud-kampioen Hugo Langeweg Jr die al vier keer won. Robin Bakker reed al drie maal een winnaar. Tot de ‘best of the rest’ kronen we vooralsnog Tom Kooyman, die zijn enige start binnen de landsgrenzen dit jaar in winst omzette.

Ook het kampioenschap bij de trainers zou dit jaar voor spanning kunnen zorgen. Paul Hagoort liep met zijn stal precies 9000 euro bijeen en dat is vijftien euro meer dan titelverdediger Jeroen Engwerda. Maar ook Hugo Langeweg Jr, Appie Bosscha en Dion Tesselaar zijn het jaar voortvarend begonnen al is ook hier het eerste gewin doorgaans niet meer dan kattegespin…

Bij de paarden is Dame Alki met 3500 euro vooralsnog de meest winnende draver binnen de landsgrenzen. Zes paarden verdienden op de kop af drie mille.

Casper Veldink gaat dit jaar misschien de opvolger worden van Patrick Davidson, vorig jaar met afstand de meest verdienende eigenaar. Veldink stond toen met zijn Holland TTS al hoog, maar heeft inmiddels met een prijzengeld van 3900 euro een marge ten opzichte van de runner up, de Medemblikse Alki Racing met 3500 euro winsom.

Boko Stables lijkt nu al op weg naar een nieuwe titel bij de fokkers, maar die stelling is natuurlijk wel heel prematuur. De Bootsman-dravers liepen 850 euro aan fokpremie bijeen en dat is precies het dubbele van de verdiensten van de door Wilco van der Jagt zijn Granton Stables gefokte paarden.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
harrie van der heide 20 jan 2016

Hoewel het jaar 2016 nog maar net begonnen is met een frisse wind en zelfs wat heuse ijsdagen kijkt Stichting Drafsport Leek alweer uit naar het zomerseizoen. Naar woensdag 31 augustus om precies te zijn. Het bestuur hoopt op die dag weer vele grasbaantoppers te mogen ontvangen op Landgoed Nienoord.
Helaas zijn er nog wat financiële hobbels te nemen... Met man en macht wordt gezocht naar sponsoren. Zonder geldelijke steun is de organisatie van een dergelijk evenement helaas niet mogelijk.
Het bestuur van St. Drafsport Leek zet komende maanden alles op alles om Leek en omgeving weer van spannende sport te laten genieten. Houd u de Facebookpagina in de gaten!
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: