Home | Binnenland | Derbywinnaar laat zich zien

Derbywinnaar laat zich zien

Door 10
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Derbywinnaar laat zich zien

ALKMAAR - Wanneer wint een Derbywinnaar op de Alkmaarse drafbaan? Natuurlijk, For Sale won recent al eens op het Ovaaltje, maar dat was een winnares van de merrieversie. De winst van Davy Boko was daarom toch wel opvallend, want dat was in de historie maar hoogst zelden gebeurd.

Het was overigens moeilijk kiezen voor de ‘meest opvallende winnaar’ in Alkmaar, maar die van Tom Kooyman met Davy Boko stak er uiteindelijk ver bovenuit. De eigenaren van de oud-Derbywinnaar stuurden hun succesdraver naar de voorbije jaren zo geplaagde trainer en dat resulteerde vrij snel in een overwinning. Voor Kooyman is de komst van de grootverdiener een opsteker, maar ook geen garantie voor succes. “Laten we eerlijk zijn, hij heeft in zijn loopbaan al heel wat moeten verwerken. Ik hoop dat hij voor zijn trouwe eigenaren zijn kostje gaat verdienen. Dat zou al heel mooi zijn. Dit soort koersen is vooral bedoeld om hem wat vertrouwen te geven. Hij heeft al even niet gewonnen. En hopelijk gaat dat later uitbetalen. Al heeft de eigenaar het paard vooral voor het plezier.” De hengst wordt in de training mede gewerkt door Adri van Wijngaarden, de amateurrijder, die daarmee volgens Kooyman ook heel veel van het succes toekomt.

Kijk voor de uitslagen op de bijlage aan de onderzijde van de pagina. (Beeldmateriaal volgt later)

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 10 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
bob kuijper 20 okt 2015
Pikeur John de Leeuw laat zich van zijn slechtste kant zien door Egbert Schermer in de laatste koers in het gezicht te slaan met de zweep. Onbegrijpelijk dat dit niet gezien is door het comité en dus ook niet bestraft, schandalig!!!
avatar
Kees Kinnegin 23 okt 2015
Bob en Fleur, volgende keer beter opletten. John de Leeuw heeft de zweep altijd in zijn linkerhand, op de beelden is volgens mij duidelijk te zien dat hij met zijn rechterhand een ruk aan de lijn van proppen/orenkap geeft. Bob en Fleur een excuus richting John lijkt mij wel op zijn plaats.
avatar
Fleur Geijtenbeek 23 okt 2015
Nee Kees ,hij sloeg duidelijk met de zweep
Heb het echt gezien ,stond er bijnabovenop .waarom ontkennen ?
avatar
Fleur Geijtenbeek 21 okt 2015
Ja John de leeuw komt er mee weg .( helaas want het was 100% opzet )
Wat een gemene gluiperige actie was dat .
Achterbaks en laf .
Conclusie : jury moet beter op deze pikeur gaan letten .
avatar
Fleur Geijtenbeek 21 okt 2015
Ik wil dit voorleggen aan de dierenbescherming .en of de N.V.W
Wat John de leeuw doet is sadistisch .
avatar
Fleur Geijtenbeek 21 okt 2015
Ik bedoel N.V.W.A.
avatar
Fleur Geijtenbeek 21 okt 2015
Niemand opgevallen dat bood eagal in Wolvega een bocht afsnijd .
Paaltje zie je omvallen .
Hans Sinnige waar ben je nu ? En of jury .
Zie het net terug op you tube .
avatar
Johan Veen 22 okt 2015
Ik denk dat zowel Bob & Fleur eens richting Hans Anders moeten. John Raakt Egbert Schermer helemaal niet met zijn zweep. Het paard schrikt van de beweging die John maakt toen hij de orenkap/proppen trok. En dat Fleur dan gelijk roept dat John een sadist is slaat echt nergens op. Dit is een beschuldiging die ik als ik John was melding zou maken bij de politie. Het is in mijn ogen een ernstige vorm van smaad.!!!!!
avatar
Nick de Leeuw 22 okt 2015
Het is behoorlijk hypocriet gewoonweg op internet wat te roepen, helemaal met dit soort persoonlijke verwoordingen. Bob en Fleur, jullie hoeven absoluut geen fan te zijn van John de Leeuw, maar objectief blijven zou hier wel geschikt zijn. Als jullie er persoonlijk over willen praten, nodig ik jullie bij deze graag uit voor op de koffie!
avatar
Fleur Geijtenbeek 25 okt 2015
Het is en blijft een schimmig wereldje de drafsport
Kijk maar die oude aflevering van ZEMBLA tv
Jullie zijn Hypocriet
totaal: 7 | nu in beeld: 1 - 7

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: