Home | Binnenland | Echo Renka is de duurste…

Echo Renka is de duurste…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Echo leverde het duurste jaarling af Echo leverde het duurste jaarling af

DRACHTEN – Over het algemeen heft de Unitrotveiling dit jaar behoorlijke prijzen opgeleverd voor de inbrengende eigenaren. Aan bovenzijde waren er geen opvallende uitschieters, waardoor Echo Renka met vijftien mille voor de hoogste prijs werd afgeslagen. De door René Knipscheer gefokte Echo-zoon verhuisde naar Hodij Coatings van Egbert Oosterhof.

Echo Renka is een halfbroertje van alfbroer van Columbo Renka, die een record heeft van 1.15,5. Hij is Frans geregistreerd en dat is met het oog op de PMU-koersen te Wolvega natuurlijk interessant.

Labordus Management werd voor 11.000 euro eigenaar van Pearl Stardust, de door Jan Scheffer gefokte dochter van Revenue en Timely Stardust. Die fokmerrie werd reeds de moeder van paarden als Alltime Stardust (Spendic, tweede in een Derbyselectie), Bill Stardust (ook van Revenu, winnaar van twee Breeders Crown-koersen en een stayerskoers in Bjerke), de in Noorwegen actieve Daily Stardust (Orlando Vici), Early Stardust (Orlando Vici) en Floyd Stardust (Torvald Palema)

Hannah Schermer ging onder de hamer voor 10.500 euro. De door Stal Schermer gefokte merrie is een Love You uit Borgia Boko, die zich als fokmerrie nog moet bewijzen, maar een goede moederlin meedraagt als aanbeveling. Age Posthumus stak zijn hand als laatste op.

De door de succesvolle fokker Hugo Buyl ingebrachte Kaela Vrijthout haalde door een bod van Rick Wester net de tien mille. De Orlando Vici-dochter is uit The Best Fanatic en daarmee een halfzusje van Contador Transs R en de in Tsjechië succesvolle Donadonitranss R. Vooral grootmoeder Fanatic Wish heeft zich in de fokkerij echter van waarde getoond.

De vijfde draver die de barrière van 10.000 euro haalde was Hilde Beemd van Jan van Veggel, maar die vond dat bod onvoldoende en hield de merrie in. Dat gebeurde bij wel meer paarden, terwijl ook nogal wat aangegeven paarden afwezig waren. Kijk voor de veilingsprijzen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina of op www.unitrot.nl.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: