Home | Binnenland | Horecadag Groningen komt eraan!

Horecadag Groningen komt eraan!

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Horecadag Groningen komt eraan!

GRONINGEN – Op de Drafbaan Groningen wordt zondag 20 september de laatste koersdag van 2015 verreden. Het is echter wel de Grote Horecadag, waarbij er al jaren een koers wordt uitgeschreven voor de gelegenheidsrijd(st)ers.

Vele jaren werd er de koers voor horecaondernemers verreden onder de bezielende leiding van wijlen Jannes Bosklopper. Sinds zijn overlijden is de draverij in een wat breder kader geplaatst en nu doen niet enkel horecaondernemers mee, maar ook andere deelnemers uit het midden- en kleinbedrijf. Een heel divers gezelschap klimt op de sulky en vecht voor zijn of haar kansen voor het verkrijgen van eeuwige roem. En daarmee blijft deze koers natuurlijk wel de kraker van het draf seizoen in het Stadspark.

Miep Hamming is gevraagd door het bestuur speciaal voor deze Grote Horecadag om promotionele acties te ontwikkelen. Deze oer-Groningse en voormalig amatrice (zestig overwinningen en zuiver paardenbloed in de aderen) heeft hier wel oren naar en is allerlei drafbanen en ondernemingen afgegaan. Op de drafbanen heeft zij talloze trainers benaderd en hen gefêteerd met een echte Groninger Koek van Knol. Wel met de vraag natuurlijk of de trainers toch vooral paarden willen inschrijven voor zondag 20 september. Ze heeft ook talloze bedrijven benaderd in en rondom Groningen en aangegeven dat de reacties hartverwarmend zijn. Daarmee sprankelt de hoop dat er toch nog genoeg kansen zijn voor het Draven in Groningen. Mits er maar wat aan gedaan wordt. Diverse ondernemers waren direct bereid om een mooie deken te sponsoren, maar er zijn ook bedrijven die spontaan een bedrag wilden doneren. Uiteindelijk is de hoofdsponsor geworden Dranken Groothandel Lijfering die deze naam op alle aangeplakte posters in en rondom Groningen ziet prijken. 

Iedereen maar ook al de sponsoren zijn uitgenodigd op 20 september om naar het Stadspark te komen. Daar is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en zo nodig kennis te maken met de drafsport. Velen kennen de sport wel maar hebben die de laatste jaren toch wat uit het oog verloren. Uit de warme en spontane reacties blijkt dat er best weer wat mogelijk is op één van de mooiste banen van Nederland. De historie wordt gekoesterd, maar de toekomst stevig omarmd.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: