Home | Binnenland | Burlesque naar sympathieke zege

Burlesque naar sympathieke zege

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Burlesque naar sympathieke zege

WOLVEGA – Het slotakkoord op de baan van Wolvega was dan toch voor Dion Tesselaar. De (opnieuw) naast een Derbyzege grijpende trainer scoorde in de slotkoers met Burlesque, een draver die ondanks veel fysieke tegenslag toch nog altijd op de baan is te vinden.

De onlangs naar het noorden verhuisde eigenaren Kees van Oosten en Marlies Hoek (Stal Morning) zagen hun niet al te grote merrie de laatste koers op haar naam schrijven. “Vorige keer sprong ze hier van start af”, aldus Tesselaar die de wedmarkt daarmee helemaal op haar kop zette en zorgde voor een triojackpot voor de eerste koers komende week tijdens Frisian Ascot Day.

Burlesque werd destijds gekocht vanwege het naderende afscheid van hun oude cracks Special Brand en Voice of Joyce. “We hebben na een veiling contact opgenomen met Arnold Mollema, de fokker bij wie ze nog altijd stond en haar vervolgens gekocht. Vlak voor ze zou kwalificeren leek ze in het werk alleen maar te hobbelen. Een hele meniscus zou eruit liggen en dat betekende dat nooit meer aan koersen gedacht zou kunnen worden.” Door de goede zorgen van onder meer Alie Luitjes is inmiddels sprake van een medisch wonder.

De meeting werd geopend met twee overwinningen voor Robbin Bot, die eerst met As des Jacquets en vervolgens de Italiaanse hengst Triomphe Fern naar de winst reed. “Ik wilde met hem aanvankelijk mikken op de Italiaanse Derby, maar daar heeft-ie gewoon te weinig voor verdiend. We koersen rustig met hem door zolang als hij het leuk lijkt te vinden en het nog niet te veel moeite kost. Mocht het anders worden, dan krijgt hij bijtijds rust.”

Ook Erwin Bot turfde een winnaar met dank aan Fury Boko. De zoon van Donato Hanover maakt duidelijk progressie. “Het is snel gegaan. Zijn draf wordt steeds beter en aan het begin was hij natuurlijk nog erg slap.”

Jaap van Rijn was opnieuw succesvol met Barreltje, de succesvolle draver van Jan Onderwater. “Het leek in de laatste bocht nog wat moeilijk te worden, want aan kop wordt de merrie soms wat nonchalant. Uiteindelijk won ze het nog vrij makkelijk.

De Wolvega Talent Cup voor tweejarigen leverde in een miniveldje winst op voor Ursel Gio met Hugo Langeweg Jr. “Ze gaat soms een stukje hard, soms wat minder snel. Maar goed, ze is nog groenig als tweejarige en moet het nog leren. Dat komt wel goed.”

Rest nog één winnaar en dat was de wispelturige Count me out met Ronald Hauber. “Hij is een poos ziek geweest en nadat hij hersteld was, kende hij een nieuwe terugval. Het is een rare volgel die zichzelf nogal sloopt. Gisteren in de training nog, al was hij de laatste keer op Duindigt al goed.”

Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl. Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Kijk voor de eveneens verreden Derby der Vierjarigen elders op deze site.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: