Home | Binnenland | Prachtige Derbyzege Fidelity Rhythm

Prachtige Derbyzege Fidelity Rhythm

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Prachtige Derbyzege Fidelity Rhythm

WASSENAAR – Een kwart eeuw na de winst van broer Cees de Leeuw met Elionora Oldeson was het raak voor John de Leeuw. Een fantastisch Derbysucces voor eigenaren Wil en Wilma van der Zwaan uit Ter Idzard, die met de merrie Fidelity Rhythm daadwerkelijk de beste van hun jaargang hebben.

In de aanvangsfase van deze vrij open Derby namen Flavius, Fame Boko, Frankie Lobell en Favourite Wish beurtelings het initiatief. Vooral dat laatste bleek belangrijk voor De Leeuw. “Ik was goed weg en heb niks geforceerd, maar hoopte wel op een gangmaker. Gelukkig kreeg ik die via Erwin Bot met Favourite Wish.”

Maar net als de andere eerdere koppaarden was ook Favourite Wish niet bij machte in de eindfase nog een echte rol te spelen. Dat was een tegenvaller voor De Leeuw: “Ik was bang dat de merrie haar speed kwijt zou zijn, maar het is fantastisch hoe ze het uiteindelijk nog afmaakte.” Fidelity Rhythm was de eerste merrie die de Derby won sinds Yucca Boko zeven jaar geleden de sterkste was. De winnende tijd was 1.17,7.

Fidelity Rhythm was vorig jaar al de sterkste in de Productendraverij en de Jofferprijs.

Erelijst Derby wordt nog toegevoegd!

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: