Home | Binnenland | Dubbel voor Bas Crébas in Drachten

Dubbel voor Bas Crébas in Drachten

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zioletta D blijft een fenomeen © www.mbfotos.nl Zioletta D blijft een fenomeen © www.mbfotos.nl

DRACHTEN – Met twee zeges was Bas Crébas de succesvolste rijder tijdens de meeting op de baan van Drachten. Het is goed te zien dat de plaats waar bijna een eeuw geleden voor de eerste maal werd gekoerst, weer een vaste plek op de koerskalender lijkt te hebben verworven.

Natuurlijk zal een aantal van achttien meetings per jaar, zoals in Drachten ooit het geval was, niet meer haalbaar zijn. Tijden dat Yellowa er een baanrecord koerste zijn eveneens vergane glorie. Voor de uitstraling van de sport is het echter prima dat er op een nieuwe locatie weer wordt gedraafd.

Bas Crébas scoorde zijn eerste overwinning met Zioletta D, tot dusverre met afstand de meest succesvolle grasbaner van het seizoen. De negen jaar oude merrie won dit jaar al eerder in Emmeloord (drie maal), Joure, Hilversum en Eenrum.

De tweede winst van Crébas kwam tot stand met Everglide Rapida, die zich in zijn prille loopbaan al snel een specialist in dit werk heeft getoond. Hij is een zoon van de merrie Royal Komic, die zich in de fokkerij zeer productief toonde met Sierra Rapida als meest bekende nakomeling.

Doctor Melfi won voor de Alkmaarse kaasdrager Henk van Wonderen. Daarvoor was Aad Pools verantwoordelijk, de oudgediende die naast een succesvol kortebaanseizoen ook op de langebaan toch weer aan een mooi aantal zeges komt. Van Wonderen is zelf als amateurrijder ook regelmatig actief achter de merrie.

Ook de winst van Zoe W met Marco Spin was een sympathieke. Door Magda van der Meulen is hard gewerkt aan het verbeteren van de merrie en dat betaalde zich nu uit. Mogelijk dat ze nu ook wat meer continuïteit in de prestaties kan aanbrengen.

De eerste winnaar van de dag was Criss Sandesman met Chris van der Sman. De ruin is inmiddels een vaste waarde tijdens de grasbaanmeetings.

Arend de Wrede blijft op bescheiden schaal actief en is daarbij ook nog eens zeer succesvol. Na twee tweede plaatsen op rij was de Ureterper nu succesvol met Baresi DF. De vorige keer moest hij zich gewonnen geven tegen Daddy Cool, maar nu werden de bordjes omgedraaid. De ruin maakte dit jaar de overstap naar de grasbanen en was in vier optredens nog niet buiten het trio.

Rick Ebbinge scoorde een zege met Blue Love, een Imoko-dochter die twee jaar geleden in hetzelfde Drachten haar eerste en tot vrijdag ook laatste overwinning behaalde.

De slotdraverij ging naar Colonel Newport met Dicky Hof. De hengst is een vaste waarde op de grasbanen.

De koers voor de liefhebbers werd gewonnen door Co Swagerman met Chantal van Ooyen. Eerder dit jaar was de kortebaner ook al succesvol geweest op het gras van Duindigt. In de vier keer dat Co Swagerman werd gereden door de dochter van oud-rijder Harry van Ooyen wist de combinatie overigens drie maal te winnen.

De montédraverij werd gewonnen door Beat It met Angeline Batist, die aan 1,10 was vertrokken. Het verschil met de concurrentie was aanzienlijk.

Voor de uitslagen zie de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's met dank aan www.mbfotos.nl.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: