Home | Binnenland | Verrassingen en favorieten in Alkmaar

Verrassingen en favorieten in Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Cabor van Jip en aanhang © www.mbfotos.nl Cabor van Jip en aanhang © www.mbfotos.nl

ALKMAAR – De meeting op de baan van Alkmaar kende enkele verrassende winnaars. Zo mocht John Dekker voor eigenaar Jan Beemsterboer uit Waarland een ereronde maken met Cabor van Jip. Heeft de Waarlander een opvolger voor zijn eerdere succespaarden als Toesjak en Pratro?

Bij de leerlingen is Danny Brouwer aan een imponerende serie bezig. Hij zegevierde eerst met Diana Boko, de voormalige Toptrainer-hoofdprijs die zich op het Ovaaltje opperbest thuisvoelt. Ook in de slotkoers was de jeugdige rijder uit Delfgauw succesvol met dank aan Daisy uit de dit jaar zo geplaagde stal van Alie Luitjes. Een meer dan sympathieke zege.

Rick Ebbinge scoorde twee winnaars met dank aan Easy Tolli T en Eliza Star N, voor menigeen de grote favoriete van de dag gezien haar onklopbare status in Alkmaar.

Bas Crébas reed voor Spangahoeve de sterke Dylan F Boko van kop af naar de zege.

De montédraverij ging ondanks een handicap van liefst vijftig meter overtuigend naar Beat It en Angeline Batist, terwijl Hiltje Tjalsma succesvol was met Classic Lady. De tweede koers voor de liefhebbers werd gewonnen door de weer ijzersterk koersende Joyful Angel met Jaap Terstal.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Fotomateriaal met dank aan www.mbfotos.nl.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: