Home | Binnenland | Derbyselecties zorgen voor inzicht

Derbyselecties zorgen voor inzicht

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fame Boko © www.mbfotos.nl Fame Boko © www.mbfotos.nl

WASSENAAR – De druk bezochte koersdag op de baan van Duindigt gaf meer inzicht in de kansen voor de Derby over twee weken. Daarbij lijkt Dion Tesselaar voorlopig met de meeste aspiraties naar de driejarigenklassieker uit te kunnen kijken. Hij won de beide series, waarin het toch vooral zaak was foutloos in de rondte te komen.

In de eerste serie was Fame Boko de sterkste en dat maakte meteen duidelijk waarom Tesselaar met de Sweepstakes-winnares voor de open versie heeft gekozen. De tweede merrie in het gezelschap, Freeway Fortuna, maakte met een tweede plaats eveneens de keuze van haar omgeving waar. Op basis van de getoonde tijden (1.16,9 voor de winnares en 1.17,3 voor nummer zes Facebook) zullen meerdere combinaties nog wel hoop hebben op een goed Derbyresultaat.

In de tweede serie zette Flavius, eveneens met Tesselaar, een winnende tijd neer van 1.16,3 en dat was voldoende om de beide merries Fidelity Rhythm en Florida Transs R terug te wijzen.

Bij de merries won Faith Boko (Robin Bakker) de eerste schifting en mag hopen op een revanche voor haar terugstelling vorig jaar in de Jofferprijs. De merrie van Willem Wals klopte For Sale, die met Jaap van Rijn niet veel toegaf.

In de tweede serie bleef Follow My Dream op stal, waardoor slechts zeven paarden van start gingen. Freule Idzarda had met Ronald de Beer voldoende aan een bescheiden 1.19,6 om zich winnares te mogen noemen. Ze is een dochter van Passing Renka die al eerder als vaderpaard succesvol was in de Derby.

De stal van Hugo Langeweg zal het niet eenvoudig krijgen een nieuwe Derbywinnaar af te leveren, maar toch werden er zondag weer meerdere winnaars richting Schagerbrug afgeleverd. Al in de openingskoers was het opnieuw raak met de Italiaanse hengst Techar, die na een zege in Alkmaar bewees ook op Duindigt uit de voeten te kunnen.

De tweede winst voor Langeweg Jr kwam op naam van Dame Alki, die na een Noors succes nu de draad weer oppakte op Duindigt. En in de slotkoers reed Langeweg Sr de merrie Transamerica As van Arie van Bellen naar de winst.

De Stayersprijs werd gewonnen door Delphine Flevo met Rick Ebbinge. De merrie was onlangs met trainer Jeroen Engwerda nog razendsnel in Hamburg, waarbij ze haar record naar 1.12,3 bracht.

Winst was er ook voor Evans Stardust met Patrick de Haan. De ruin klopte vorige keer al Derbykandidaat Flavius en rekende nu in een nieuw record van 1.16,3 af met de stugge concurrentie in de vorm van de Italianen Samson Ris en Tourandot OK.

De kwartetkoers werd gewonnen door Downtown Fortuna. De halfbroer van Derbydeelneemster Freeway Fortuna klopte met Hiltje Tjalsma een groot veld.

Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl; zie voor de uitslagen de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: