Home | Binnenland | Volop strijd in Alkmaar

Volop strijd in Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Cassari © www.mbfotos.nl Cassari © www.mbfotos.nl

ALKMAAR – De meeting op de baan van Alkmaar gaat meer duidelijkheid geven over de kansen van de deelnemers in de diverse competities. Met een programma van liefst tien koersen zijn veel van de kandidaten voor de eindzege present.

 

>Bij de strijd om de titel van het Paradepaard leidt Cassari, maar omdat de koploper niet van de partij is zouden de achtervolgers een flink stuk dichterbij kunnen komen. Dinand Convital is hier niet van het podium af te slaan en kan maandag het gat bijna dichtlopen. Ook Blushing Renka is aanwezig en vanuit het achterveld zou Cavalli Starlake een sprong vanuit het peloton kunnen wagen.

Stand aan kop: Cassari 28; Dinand Convital 17; Blushing Renka 15.

>In het Harrie van den Bosch trainersklassement gaat Bas Crébas soeverein aan de leiding. Doordat hij trouw altijd veel paarden inschrijft, is die positie niet zo vreemd. Ook deze dag is hij aanwezig met bijna voortdurend minstens één paard in iedere koers, maar doorgaans zelfs meer. Achtervolger Hugo Langeweg Jr is maandag maar in bescheiden mate present. Het gat zal dus nog wat groter worden.

Stand aan kop: Bas Crébas 81; Hugo Langeweg Jr 65; Cees Hetteling 56; Rob de Vlieger 43.

>Ook bij de rijders is de stal van Crébas dominant. Dennis Minnema heeft al een straatlengte voorsprong en door het tijdelijk afhaken van de veelvoudige Alkmaar-kampioen Ruud Pools is hij een lastige opponent kwijt. Minnema komt maandag in actie met Fiona Stardust, Beatrice Boko, Dylan F Boko, Discovery’s Wish, Fast Track, Avenue Transs R en Dinand Convital. Het moet vreemd gaan wil daar niet weer een hele serie punten uitrollen.

Stand aan kop: Dennis Minnema 59; Hugo Langeweg Jr 36; Ruud Pools 33.

>Bij de leerlingen lijkt Jaap van Rijn nog niet verlost van Danny Brouwer. Eerstgenoemde rijdt maandag ook nog wat minder paarden dan zijn naaste belager, zodat het nu veertien punten grote verschil nog wat kleiner zou kunnen worden.

Stand aan kop: Jaap van Rijn 34; Danny Brouwer 20; Nicole Hendriks 12.

>Bij de amateurs en amatrices gaat de strijd vrijwel traditioneel tussen Fred Handelaar, Jaap Terstal en Hiltje Tjalsma. De Zwaanshoekse rijdt dit jaar wat minder op het Ovaaltje, maar is maandag van de partij met Ellen C Renka uit de successtal van Jeroen Engwerda. Fred Handelaar (met Arlette du Pin) en Jaap Terstal (met Extra Impuls) zullen het maandag niet eenvoudig krijgen, maar lijken voor de eindzege de voornaamste kandidaten.

Stand aan kop: Fred Handelaar 36; Jaap Terstal 24; Hiltje Tjalsma 12.

>In het eigenarenklassement hebben Spangahoeve (Dinand Convital) en de Heerhugowaardse Stal Bot (Cassari) de leiding. De verschillen zijn echter nog klein.

Stand aan kop: Spangahoeve 4; Stal Bot 4; Fons Bakker Kraanverhuur 3; A. Wiggerman 3.

>De montéspecialisten komen dit keer niet in actie. Angeline Batist leidt hier, gevolgd door Lisa Kammeijer en Sytske de Vries.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: