Home | Binnenland | Wie volgt Regio op?

Wie volgt Regio op?

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Exceptional Boko de favoriet? Exceptional Boko de favoriet?

WASSENAAR - Het Vierjarigen Sprintkampioenschap werd in het verleden nog vaak verreden met een halve eindstrijd en finale, maar door de afnemende hoeveelheid veulens is nu besloten de koers direct als finale te verrijden. Kwalitatief is er een prachtig deelnemersveld ontstaan met eigenlijk – met uitzondering van Derbywinnaar Erwin Lobell – de gehele top van de jaargang.

De koers heeft in het verleden al diverse prima winnaars opgeleverd. Bij de Y-jaargang was Yeovani Boko destijds de sterkste en deze werd gevolgd door bekende namen als Zander en Ariana Beemd. Zander was vervolgens elders succesvol (eerst in Zweden, later in Frankrijk) en Ariane Beemd behoort nog altijd tot de top van haar jaargang en won al eens de Grote Prijs der Lage Landen.

Een jaar later (2012) was Boucher le Blanc met André Bakker de sterkste, terwijl in 2013 Caitlin Scott met Dion Tesselaar zegevierde. De laatste winnaar op de lijst was Regio, die destijds werd gereden door Rick Ebbinge.

Dit jaar steekt er niet één echt grote favoriet uit, maar tussen de namen van Exceptional Boko (Robin Bakker), stalgenote Easytowin (Dion Tesselaar), Etoile Occagnes (met de Spaanse rijder Gabriel Angel Pou Pou), Eagle B Butcher (John de Leeuw) en seriewinnares Early Stardust (Cees Kamminga) zou de winnaar te vinden moeten zijn.

De koers wordt als negende verreden tijdens het prima Duindigt-programma (negen draverijen en één ren) op zondagmiddag.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: