Home | Binnenland | Noras Bean richting Victoria Park?

Noras Bean richting Victoria Park?

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Noras Bean richting Victoria Park?

WOLVEGA – Noras Bean is zeer waarschijnlijk één van de starters in de Prijs der Giganten, die volgende week (7 november) in Wolvega wordt gelopen. De draver uit de stal van Ulf Stenströmer uit Axevalla is één van de meest succesvolle dravers uit Zweden van de laatste jaren.

De hengst groeide de laatste jaren steeds dichter naar de Europese top, met natuurlijk zijn winst op Vincennes in de Prix de France van dit jaar als voorlopige hoogtepunt. Op Jägersro won hij de Peterson-Brodda Memorial.

Als driejarige scoorde de in 2005 geboren zoon van Super Arnie op Mantorp al in de Sikta mot Stjärnorna, terwijl hij een jaar later won in de Gran Premio Continentale op de baan van het Italiaanse Bologna. In 2010 won hij de Victory Tilly Lopp en in 2011 de Axevallalopning.

In 2012 greep hij de winst in drie aansprekende nummers: de Nico Jan Koster Memorial op de baan van het Deense Charlottenlund, de Gran Premio Delle Nazioni in Milaan en de Rommeheatet. Vorig jaar voegde hij met winst in het Forus Open ook al een topzege aan zijn palmares toe. Kortom, een fantastische publiekstrekker!

 

 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: